tisdag 3 maj 2016

EN GALEN VECKA

Hur har det redan gått över en vecka sen jag skrev här? Tiden går lite för fort! Det har varit en helt galen vecka, så det har inte funnits så mycket tid att skriva - eller så mycket annat för den delen... Förra helgen fick vi veta att vår goa rumskompis, Alina, planerar att flytta ut till den 1 juni. Och eftersom vi inte vill bo med nån som vi inte känner, så fick vi plötsligt lov att ta ett beslut om hur vi ville göra. Det slutade med att vi också gav vår en månads notice, och en hel vecka spenderades sen med att panikleta efter lägenhet...


Jag sprang på visningar hela dagarna, och Keith anslöt efter jobbet. Vi såg några riktigt fina ställen, men också några riktiga New York-klassiker - som lägenheten ovan vid St Mark's Place, med ett sovrum som nog PRECIS vore möjligt att få in en 1,40-säng i! Vissa var vi ensamma om att kolla på, men de flesta var det väldigt mycket konkurrens om. Det blev några sömnlösa nätter och mycket oro sör om vi skulle lyckas hitta någonstans att bo...


Att landa ett förstahandskontrakt som nyligen invandrad är verkligen ingen lätt sak - man får fronta ett löjligt antal hyror i förskott och dessutom krävs massvis med dokumentation, skattebesked, kreditbesked, lönespecar, referenser, och så vidare. Vi hade hoppats att slippa den processen fram till i höst när vi förhoppningsvis fått ihop en högre kreditpoäng. Det hela slutade med att vi nappade på ett andrahandskontrakt som en svensk tjej annonserat ut via facebook. En helt underbar möblerad etta i en riktig lyxbyggnad i Hamilton Heights - doorman, gym, soldäck och hela baletten. Och det bästa är förstås att vi får den för oss själva - vilket betyder att det är fritt fram för gäster! Vi har en rejäl bäddsoffa där två personer får plats. Håller tummarna för att nån vill komma och hälsa på oss!


Vi kommer hyra lägenheten i åtminstone tre månader, från 31 maj till 31 augusti. Därefter har vi förhoppningsvis bättre chanser att få ett eget förstahandskontrakt. Det känns underbart att ha tagit ett beslut, och jag är säker på att vi kommer få en grym sommar i Hamilton Heights. Vi firade i helgen, som också råkade vara Alinas 30-årsdag, med drinkar på en rooftop bar i Midtown, och i söndags bjöd vi Alina på lunch och åt helt underbara bakelser på Maison Kayser - OMG! Så gott!


På vägen hem stötte vi på det här grymma bandet i tunnelbanan - ibland måste man ju bara älska New York! Stressen i veckan, och det kalla helgvädret, betyder såklart att jag lyckades bli förkyld så jag ligger hemma och snyter mig och längtar till vår flytt!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar